Urban dinners

Urban dinners

Urban dinners to projekt, który powstał w mojej głowie z potrzeby nakarmienia i powrotu do wspólnego biesiadowania. Są to kolacje dla obcych sobie ludzi przy jednym, wielkim stole. Jedna z edycji pt. „Smaki z dzieciństwa”, zebrała ponad 1500 chętnych do udziału we wspólnej uczcie. Jednak piękne pomieszczenie warszawskiego „Bank Studio” mogło pomieścić 90 osób. W takim gronie smakowaliśmy między innymi świeżo wypiekaną skórkę od chleba, drożdżowinę, czy pulpety na ultra kolorowych sosach. Ów wspomniane sosy, zostały naniesione pędzlami na talerz, przez samych gości. Menu zostało skomponowane na podstawie wspomnień z dzieciństwa wszystkich uczestników, zaś cała kolacja została przygotowana przez kucharzy: David Gaboriaud, Jerzy Nogal, Jakub Steuermark, Magda Wacek, Tadeusz Brajczewski, Ariel Ziółkowski, Mariusz Prengel. Kolacja w cudowny sposób została poprowadzona przez Ryszarda Rembiszewskiego znanego jako Pana Lotka. Lekkim słowem, wprowadził nas w cudowny świat dzieciństwa. Każdej takiej kolacji towarzyszy muzyka na żywo, dlatego muzyczną oprawą zajął się Antek Smykiewicz, który oczarował wszystkich swoim głosem. Kolacja tym bardziej się udała, dzięki wsparciu: KUK BUK, Voda Naturalna, Uncle and Nephew, Mjud, Malabelle, Gastro Wypożyczalnia, Piekarnia z Jaracza, White-Magick.

Dziękuję i do zobaczenia na kolejnych ucztach:)

Relacja wideo na wp.TV


11193282_977239378976928_5678010553216181051_n 11178219_977239452310254_2719195750883058591_n 11174910_977248412309358_919240837304795862_n 11164794_977239238976942_4737067776019452072_n 10423696_977239712310228_3015209281688446835_n

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *